Senaatintori
Fire Circus Walkea: Fire Circus Walkea

Antti Sunialan ohjaus Fire Circus Walkea yhdistää tulisirkuksen ja tanssin maailmat ennennäkemättömäksi kokonaisuudeksi Senaatintorin historiallisessa ympäristössä. Esitys lähestyy tulitaidetta uusista tanssin lähtökohdista: se on tehty yhteistyössä nykysirkustaiteilijana ja tanssikoreografina tunnetun Cristiana Casadion kanssa. Esityksessä rikotaan äärimmäisissä talvisissa olosuhteissa tanssijoiden omia ja tulitaiteen rajoja. Työryhmä koostuu berliiniläisistä ammattitanssijoista ja puvustuksesta vastaa vaatesuunnittelija Mirkka Metsola.

 

Kuvat: Jussi Ratilainen

Esitysaika: Klo 17 ja 20 (kesto noin 25 minuuttia)

Fire Circus Walkea on tulitaiteilija ja koreografi Antti Sunialan ensemble, joka uudistaa tulitaiteen kenttää tuoden sitä lähemmäs nykysirkuksen maailmaa. Fire Circus Walkea on esiintynyt Lux Helsingissä aikaisemmin vuosina 2011, 2012 ja 2014.

Antti Suniala on esiintynyt ja opettanut vuodesta 2000 alkaen ja hän on noussut yhdeksi kansainvälisesti arvostetuimmista tulisirkustaiteilijoista. Suniala on opiskellut Turun Taideakatemian sekä kiinalaisen Beijing International Art Schoolin sirkuslinjoilla. Hänet on palkittu Esiintyvät Taiteilijat ry:n Vuoden Viihdetaiteilija -palkinnolla vuonna 2010 sekä kotikaupunkinsa Järvenpään vuoden 2011 taidepalkinnolla. Suniala asuu ja harjoittelee Berliinissä.

Takaisin ylös