Oheisohjelma 2015

 

Vuoden 2016 oheisohjelma julkaistaan loppusyksystä 2015.

 

AVAJAISKLUBI SU 4.1.

Liity mukaan nauttimaan lämpimästä tunnelmasta, hyvästä seurasta ja livemusiikista festivaalin avajaisiltana teosten sammuttua! Paikan päällä yleisön viihdyttämisestä vastaa klo 22.30 alkaen pehmeää, maanläheistä popmusiikkia pilke silmäkulmassa soittava JonesAndYou, joka veti Vanhan viimeksi täyteen kesällä 2014 Art Goes Kapakka -tapahtumassa. 

Cafe Vanhalle on avajaisillan kunniaksi vapaa pääsy sekä omia erikoistarjouksia Lux-vieraille. Lux Helsinki ja Jones toivottavat Sinut tervetulleeksi! Jaathan yhteisen hetken kanssamme: #luxhelsinki #jonesandyou

Osallistu tapahtumaan Facebookissa: Lux Helsinki -avajaisklubi

Aika: su 4.1. klo 22-24
Osoite: Cafe Vanha, Mannerheimintie 3
Ikäraja: 18

Facebook: www.facebook.com/JonesAndYou 
Katso video (Youtube): Stuck with a heart, soft sunday

VALOAIHEISET NÄYTTELYT

Design Forum Showroom
299 792 458 m/s 

Muotoilija ja sisustusarkkitehti Timo Ripatti sekä suunnittelija Kai van der Puij avaavat näyttelyn Design Forum Showroomissa Lux Helsingin avajaispäivänä 4. tammikuuta klo 17. Näyttelyn kantavana teemana toimii valo, jota tekijät tutkivat eri tavoin. Esillä on yksi tekijöiden yhdessä ideoima ja valmistama teos sekä molempien omia teoksia. Teosten teemat vaihtelevat valon liikkeen avulla luoduista tiloista tunnelmallisiin valokokemuksiin.

Paikan päällä rakennettavien teosten määrä lisääntyy päivittäin, kunnes näyttely on täysin valmis 8. tammikuuta. Näyttely on avoinna 25. tammikuuta 2015 saakka. 

Timo Ripatti ja Kai van der Puij ovat työskennelleet yhdessä useissa näyttelyprojekteissa. He saivat yhteisellä ehdotuksellaan jaetun kolmannen palkinnon Talvisodan kansallinen muistomerkki -kilpailussa 2014.

Aika: Lux Helsingin aikaan joka päivä klo 17-22. 9.–25.1. ma-pe klo 12-18 ja la-su klo 12-16.
Osoite: Erottajankatu 9 B, sisäpiha

   

Esplanadin lava
Kustaa Saksi: Muna / Egg

Installaatio on jättiläismäinen ilmalla täyttyvä ja valaistu muna, jonka pinta on koristeltu ja kuvioitu Fabergén pääsiäismunien tapaan. Kustaa Saksi halusi teoksensa lähtökohdaksi munan, koska se on suosittu aihe kansantaiteessa ja tarinoissa. Kuviot houkuttelevat katsojaa keksimään omia tarinoitaan. Muna / Egg oli ensi kerran esillä Frankfurtin kirjamessujen Suomen paviljongissa lokakuussa 2014.

Kustaa Saksi on Amsterdamissa asuva kuvittaja ja taiteilija, jonka visuaalinen maailma on täynnä kiehtovia kuvioita, erikoisia eläimiä ja psykedeelisiä värejä. Installaation on tuottanut Design Forum Finland yhdessä taiteilijan kanssa.

Aika: Klo 17-22
Osoite: Esplanadin puisto

TYÖPAJAT

Annantalon Unikuvia-teokseen liittyen järjestetään tapahtuman aikana sunnuntaista keskiviikkoon 4.-7.1. työpajoja. Lataa esite Annantalon ohjelmistosta (pdf). VIIMEISTÄ PÄIVÄÄ keskiviikkona 7.1!

Unikuvia-työpajat 4.–7.1.2015 klo 17-22

PELIHUONE, tanssiluokka, 1.krs

Pelihuoneessa pääsee pelaamaan Unen symbolit -muistipeliä sekä Piirrä ja arvaa -peliä piirtoheittimen avulla.  Lisäksi huoneessa voi tulkita ystävän unta puhelinmajoissa ja tehdä oman unikortin kotiin vietäväksi.

Ohjaajana Elina Rantasuo

MARMORIVALOA JA VESIHELMIÄ, tekstiililuokka, 1. krs

Työpajassa haltioidutaan valoa maalaamalla ja marmoroimalla paperia sekä lämpimiä vesihelmiä näpelöimällä rentouttavassa ambient-tunnelmassa.

Ohjaajana Simo Koivunen
 

Kuvassa Simo Koivunen, Marmorivaloa ja vesihelmiä -työpajan ”valoprofessori”. Kuva: Mauri Tahvonen

UNIOLENTOJA, juhlasali, 1. krs

Uniolennot valmistetaan mielikuvituksesta ja valolla leikkivistä materiaaleista. Juhlasalissa testataan, miltä uniolentojen varjokuvat näyttävät. Työpajassa valmistuneet uniolennot viedään etupihan Taikalyhtyyn, jossa ne pääsevät kaupunkilaisten ihailtaviksi.

Ohjaajana Sofia Palillo

UNIVALOA – VALOMAALAUKSIA, valokuvaluokka, 2. krs

Univaloa-työpajassa kaupunkilaiset pääsevät kokeilemaan valomaalausta erivärisillä lampuilla hämärässä tilassa, rennon musiikin siivittämänä. Työskentely tapahtuu 2–6 hengen ryhmissä. Työpajaan voi saapua myös yksin. Unenomaiset valomaalauskuvat heijastetaan Annantalon julkisivun ikkunoihin.

Ohjaajana Tekla Pohjolainen

UNTA VAIN – YHTEISÖLLINEN TILATEOS, teatteriluokka, 2. krs

Taskulampun valossa ja Antti Lippon luomassa äänimaailmassa voit tutkia tanssivin askelin Sonja Salomäen ja Venla Martikaisen teosta Loistava ylhäisyys sekä Venla Martikaisen ja Miila Vainion työtä Hovi. Työt on tehty Saintex Oy:n heijastinjäte-materiaalista.

ANIMAAKARIT – toiminnallinen animaationäyttely & animaatiostudio, 2. krs

Perheet ovat tervetulleita animaatiostudioon, jossa kuvauskalusto ja tietokoneet odottavat animaakareita. Työpajassa pääset kokeilemaan animaation tekemistä stop-motion-tekniikalla. Käytettävissä on erilaisia materiaaleja, mm. hiekkaa, muovailuvahaa, paperia ja esineitä, jotka herätämme henkiin animaation keinoin. Äänilaatikosta etsimme teokseen sopivat äänet.  

Ohjaajina Veikko Björk ja Kati Karvonen

MUUT VALAISUKOHTEET

Sininen viiva

Valotaideteos Sininen viiva loistaa kantakaupungin pisimmän yhtenäisen katuakselin, Unioninakselin, yllä vuorokauden, vuodenaikojen ja kaupungin sykkeen mukaan. Unioninakselilla tarkoitetaan Tähtitorninmäen ja Kallion kirkon välistä katuakselia, johon kuuluvat Kopernikuksentie, Unioninkatu ja Siltasaarenkatu.

Lasersäde heijastuu Helsingin observatorion katolta Kallion kirkon torniin. Parhaiten teos näkyy Unioninakselilta lasersäteen suuntaisesti. Teoksen on suunnitellut Vesa Honkonen/Vesa Honkonen Arkkitehdit ky.

Teos syntyi vuonna 2012 Helsinki 200 vuotta pääkaupunkina 2012 -juhlavuoden kunniaksi. Se käynnistettiin 10. joulukuuta 2012 päivälleen 135 vuotta sen jälkeen, kun Helsingissä ja koko Suomessa syttyi sähkövalo ensimmäisen kerran vuonna 1877.

Aika: Vuorokauden, vuodenaikojen ja kaupungin sykkeen mukaan
Osoite: Kopernikuksentie, Unioninkatu ja Siltasaarenkatu

YLLÄTYSNUMEROT

"Yhtäkkiä Tässä" One Minute of Fame -teoksella sunnuntaina 4.1.

Lux Helsingin avajaisiltana su 4.1. One Minute of Fame -teoksella tapahtuu "Yhtäkkiä Tässä" klo 18-20. Valmistaudu parrasvaloihin, bongaa teos Lux-reitin varrelta ja ota selvää, mistä on kyse! 

Oletko ensimmäinen, joka paljastaa teoksen paikan Lux Helsingin Facebookissa? Annamme vihjeitä teoksen päivittäin vaihtuvasta sijainnista sosiaalisessa mediassa (@luxhelsinki). Teoksen paikan voi myös kysyä Senaatintorin infokontista. 

OpenLight Spots -sovellus

Lux Helsinki sulostuttaa kaupunkiamme viiden päivän ajan. Valosta nauttimista voit jatkaa ympäri vuoden OpenLight Spots -sovelluksella, josta löydät Helsingin kiinteitä valaisukohteita. Voit täydentää niillä myös Lux-reittiäsi! Sovelluksesta löydät myös tulevan Lux Helsingin sekä kuvia vuosien 2014 ja 2015 teoksista.

Jaa omat lempispottisi Instagramissa: #luxhelsinki #spots

Sovellus toimii sekä Applen iPhone-puhelimilla että iPad-tableteilla. iOS-versio ladattavissa ilmaiseksi AppStoressa. Android-laitteille sovelluksen voi ladata ilmaiseksi Google Play -palvelusta.

Lisätietoja: www.openlightspots.com

KÄVELYKIERROKSET 

Opastetut kävelykierrokset suomeksi ja englanniksi joka päivä klo 17.30 ja 18.30. Kierrokset ruotsiksi ja venäjäksi su-ma 4.-5.1. klo 17.30 ja 18.30 sekä ti-to 6.-8.1. vain klo 17.30. Kesto max. 1,5 tuntia.

Lippu noudettava etukäteen Matkailuneuvonnasta (osoite Pohjoisesplanadi 19, aukioloajat ma-pe klo 9-18 ja la-su klo 10-16). Max. 20 osallistujaa / kierros. Suomen- ja ruotsinkieliset kierrokset lähtevät Finlandia-talon edestä Mannerheimintien puolelta. Englannin- ja venäjänkieliset kierrokset lähtevät Senaatintorin Lux-kontilta.

HYVÄNTEKEVÄISYYSKAHVILAT

Kympin Lapset, Hakasalmen huvila

Hyvän asian puolesta ostettu kuuma juoma tai purtava lämmittää sekä sielua että ruumista. Myytävänä grillimakkaraa, grillattua maissia ja keksejä sekä kahvia, teetä, glögiä/lämmintä mehua ja pillimehua.

Lisäksi myynnissä Kympin Lasten kannatustuotteita: kynttilöitä, heijastimia, postikortteja sekä kultaisia kannatusnauhoja. HYKSin lapsisyöpäpotilaiden vanhemmat ja ystävät ry tukee syöpään sairastuneita lapsia ja heidän perheitään sairaalahoitojen aikana ja niiden jälkeen.

Aika: klo 17-21 
Paikka: Hakasalmen huvila

Lions Club Helsinki-Torni ja Helsinki-Maininki, Topelia

Myytävänä laadukasta grillimakkaraa ja lämmintä mehua. 

Lions Club Helsinki-Torni on perustettu 17.5.1957 ja tekee hyväntekeväisyyteen tähtäävää Lions-toimintaa. Kansainvälinen johtava ajatus on ”Me palvelemme”. Kaikki kahvilan tuotto suunnataan hyväntekeväisyyteen nuorisolle.

Aika: klo 17-22
Paikka: Helsingin yliopisto, Topelia

KAHVILAT JA RAVINTOLAT

Lux Helsingissä ovat mukana seuraavat kahvilat ja ravintolat. Mainitsethan tilauksen yhteydessä, että kyseessä on Lux Helsinki -tarjous!

Baker's

Pihviravintola:
- Perinteinen lohikeitto 10,90 € / 15,90 €
- Lapin poron vasaa, karpalokastike, uuniperuna ja katajanmarjavoi 26 € 

Cafe Bar: 
- Juoma ja 13 valinnaista tapasta 13 €

Aika: 
Pihviravintola: Su 4.1. suljettu, ma 5.1. klo 11-22, ti 6.1. suljettu, ke-to 7.-8.1. klo 11-22
Cafe Bar: su 4.1. suljettu, ma 5.1. klo 9-21, ti 6.1. suljettu, ke-to 7.-8.1. klo 9-24
Läheisin teos: Unikuvia, Annantalo
Osoite: Mannerheimintie 12
Verkkosivut: www.bakers.fi

Belge

Ateneum-taidemenut HOK-Elannon ravintoloissa ja Sibelius ja taiteen maailma -näyttely Ateneumissa 22.3.2015 saakka. Jokaisella ravintolalla on oma, Sibeliuksen taiteesta inspiraationsa saanut menu. Menuun kuuluu pääsylippu taidenäyttelyyn. Lipun voi myös noutaa taidemenuravintolasta ennakkoon, kun pöytävaraus on tehty. Lisätiedot ja menut: www.taidemenu.fi

Taidemenu Belgessä 32 €

Alkuruoka
KERMAINEN SINISIMPUKKA-KATKARAPUKEITTO JA MINIVOHVELI (VL, A)
Kermaista sinisimpukkakeittoa höystettynä katkaravuilla ja rapeaksi paistettua Belgen vohvelia. 
tai
PUNAJUURICARPACCIO JA VUOHENJUUSTOA (VL, G)
Punajuuricarpaccio, rucolaa, pariloitua vuohenjuustoa, parmesaania ja rosmariinihunajaa.

Pääruoka
MOULES FRITES BOUILLABAISSELIEMESSÄ (L, G, A)
500 G tuoreita sinisimpukoita, tomaattista bouillabaisselientä, Belgen perunoita, dijonsinappi-majoneesia ja talon leipää.
tai
ANKANKOIPICONFIT, KUKKAKAALIPYREETÄ JA TUMMAA VALKOSIPULIKASTIKETTA (VL, G)
Mureaa ankankoipea, kukkakaalipyreetä, haudutettua punakaalia, paistettuja papuja ja tummaa valkosipulikastiketta.

Aika: Vain su 4.1. klo 12-24 sekä ke-to 7.-8.1. klo 11-02. Maanantaina ja tiistaina suljettu.
Läheisin teos: shift, Porthania
Osoite: Kluuvikatu 5
Verkkosivut: www.belge.fi

Café Veranda (Finlandia-talo)

Finlandia-talossa Lux Helsingin kävijöitä palvelee ”Kuppila”. Tapahtumailtoina saatavilla kuppikaupalla kuumaa keittoa ja kaakaota aina kello 17 alkaen! Oman keittiön päivittäin vaihtuvaa soppaa saa syödä seitsemällä eurolla niin paljon kuin haluaa. Tarjolla myös italialaista kaakaota alkaen 3,50 euroa, ja mausteita kaakaoon voi lisätä oman maun mukaan.

Aika: su 4.1. ja ti 6.1. klo 17–21, ma 5.1., ke 7.1. ja to 8.1. klo 9–21
Läheisin teos: Anonymous, Finlandia-talo
Osoite: Mannerheimintie 13 e
Verkkosivut: https://finlandiatalo.fi/fi/kavijoille/cafe-veranda

Cafe Kansallismuseo

Lux-tuotteena tällä kertaa höyryävän kuuma kasvissosekeitto, jonka voi halutessa ottaa vaikka mukaan. Annoksen keittoa sekä sämpylän saa hintaan 8 euroa.

Aika: Joka päivä klo 17-22
Läheisin teos: Universalis Helsinki ja Mandala, Kansallismuseo
Osoite: Mannerheimintie 34
Verkkosivut: www.nba.fi/fi/kansallismuseo/kahvila

Casa Largo

Ateneum-taidemenut HOK-Elannon ravintoloissa ja Sibelius ja taiteen maailma -näyttely Ateneumissa 22.3.2015 saakka. Jokaisella ravintolalla on oma, Sibeliuksen taiteesta inspiraationsa saanut menu. Menuun kuuluu pääsylippu taidenäyttelyyn. Lipun voi myös noutaa taidemenuravintolasta ennakkoon, kun pöytävaraus on tehty. Lisätiedot ja menut: www.taidemenu.fi

Taidemenu Casa Largossa 32,40 €

Alkuruoka
Sopa de remolacha y queso de cabra (VL)
Talon vuohenjuusto-punajuurikeitto, lisäksi paahdettua maalaisleipää 

Pääruoka
Salmon a la parilla y romesco remolacha (L,G)
Paistettua lohta, valkoviinissä haudutettua pinaattia ja punajuuriromescoa, perunatortillaa
tai
Pollo a la maestro (L,G)
Paistettua maissikananrintaa, paahdettua kirsikkatomaattia, madeirakastiketta ja friteerattua perunaa

Aika: Vain su 4.1. klo 12-24 sekä to 8.1. klo 11-02. Maanantaina, tiistaina ja keskiviikkona suljettu.
Läheisin teos: Water Light Graffiti, Rautatieaseman Postihalli
Osoite: Asema-aukio 2
Verkkosivut: www.casalargo.fi

Fransmanni

Kana- ja härkäruukkuannokset –15 % normaalihinnasta. Mainitsethan tilauksen yhteydessä, että kyseessä on Lux Helsinki -tarjous.

Aika: su 4.1. klo 12–21, ma-ti 5.–6.1. klo 11.30–22.30, ke-to 7.–8.1. klo 11.30-23.00
Läheisin teos: shift, Porthania
Osoite: Kluuvikatu 8
Verkkosivut: www.raflaamo.fi/helsinki/ravintola-fransmanni

Kaarna baari & keittiö

Ateneum-taidemenut HOK-Elannon ravintoloissa ja Sibelius ja taiteen maailma -näyttely Ateneumissa 22.3.2015 saakka. Jokaisella ravintolalla on oma, Sibeliuksen taiteesta inspiraationsa saanut menu. Menuun kuuluu pääsylippu taidenäyttelyyn. Lipun voi myös noutaa taidemenuravintolasta ennakkoon, kun pöytävaraus on tehty. Lisätiedot ja menut: www.taidemenu.fi

Taidemenu Kaarnassa 29 €

Alkuruoka
Lasimestarin ahventa paahdetulla mallasleivällä ja tillimajoneesia

Pääruoka
Hirven entrecote, tummaa timjamikastiketta ja bataattipyrettä
tai
Paistettua nieriää, voi-valkoviinikastiketta ja lämmintä perunasalaattia

Aika: Su 4.1. klo 12-21, ma-to klo 11-23
Läheisin teos: Water Light Graffiti, Rautatieaseman Postihalli
Osoite: Kauppakeskus Forum, Mannerheimintie 20
Verkkosivut: www.ravintolakaarna.fi

Kappeli

Ateneum-taidemenut HOK-Elannon ravintoloissa ja Sibelius ja taiteen maailma -näyttely Ateneumissa 22.3.2015 saakka. Jokaisella ravintolalla on oma, Sibeliuksen taiteesta inspiraationsa saanut menu. Menuun kuuluu pääsylippu taidenäyttelyyn. Lipun voi myös noutaa taidemenuravintolasta ennakkoon, kun pöytävaraus on tehty. Lisätiedot ja menut: www.taidemenu.fi

Taidemenu Kappelin salissa 35 €

Alkuruoka
Haukimoussea, sitruunalla ja tillillä marinoituja jokiravunpyrstöjä (l)
Mummonkurkkua, tomaattipikkelssiä ja tillimajoneesia sekä maalaisleipäkrutonki

Pääruoka
Rosmariinivoissa paistettua metsäkyyhkyn ja peltopyyn rintaa (g, l)
Kukkakaalipyreetä, hunajapunajuuria, karamellisoitua omenaa, siitakesieniä ja pihlajanmarjakastiketta.
tai
Hapankorppukuorrutettua ahventa (l)
Duchesse-perunaa, papuja, siitakesieniä ja jokirapukastiketta

Aika: Joka päivä klo 10-24
Läheisin teos: Torikorttelit, kolme teosta – muista myös Muna-installaatio Espan lavalla!
Osoite: Eteläesplanadi 1
Verkkosivut: www.kappeli.fi

König Helsinki

Ateneum-taidemenut HOK-Elannon ravintoloissa ja Sibelius ja taiteen maailma -näyttely Ateneumissa 22.3.2015 saakka. Jokaisella ravintolalla on oma, Sibeliuksen taiteesta inspiraationsa saanut menu. Menuun kuuluu pääsylippu taidenäyttelyyn. Lipun voi myös noutaa taidemenuravintolasta ennakkoon, kun pöytävaraus on tehty. Lisätiedot ja menut: www.taidemenu.fi

Taidemenu Königissä 37 €

Alkuruoka
PULJONKIA JA PASTEIJAA (VL) 
Sipulipiirakkaa ja sienilientä 

Pääruoka
SIIKAA BEURRE BLANC (VL, G) 
Paistettua siikaa, kasvispaistosta ja vaaleaa voikastiketta 
tai
HÄRKÄÄ BEARNAISE (VL, G) 
200 g naudan sisäfileepihvi, kasvispaistosta ja bearnaisekastiketta 

Aika: Vain torstaina 8.1. klo 11-01. Su-ke 4.-7.1. suljettu.
Läheisin teos: shift, Porthania
Osoite: Mikonkatu 4
Verkkosivut: König Helsinki

Macu

Vaahtokarkkeja ja kaakaota 3,50 € 
Vaahtokarkkeja ja minttukaakaota 8,50€

Aika: ma-su 11.30–24
Läheisin teos: Anonymous, Finlandia-talo
Osoite: Mannerheimintie 50
Verkkosivut: Ravintola Macu

Memphis Hesari

Kaikki focaccia sandwich -annokset –15 % normaalihinnasta. Mainitsethan tilauksen yhteydessä, että kyseessä on Lux Helsinki -tarjous.

Aika: su 4.1. klo 13–21, ma-ti 5.-6.1. klo 11–22, ke-to 7.–8.1. klo 11-23
Läheisin teos: shift, Porthania
Osoite: Yliopistonkatu 8
Verkkosivut: www.raflaamo.fi/helsinki/memphis-hesari

Nuevo

Menú Lux Helsinki 38 euroa

Tapas
Chorizomakkaraa ja aliolia
ja
Vuohenjuusto-pinjansiemenpiirakkaa ja viinissä marinoitua viikunaa 

Pollo
Serranokinkkuun käärittyä kanaa, basilikaa, paahdettua bataattia, papuja ja sherrykastiketta 

Tarta de queso
Appelsiini-juustokakkua ja minttusorbet 

Aika: su 4.1. suljettu, ma-ti 5.-6.1. klo 11.30–22, ke-to 7.-8.1. klo 11.30-24
Läheisin teos: Torikorttelit, kolme teosta
Osoite: Sofiankatu 4
Verkkosivut: www.ravintolanuevo.fi

Salutorget

Salutorgetin Blinivalikoima 26,80 € (norm. 33,50 €). Perinteisten tattariblinien lisukkeeksi tarjolla:
- Siian- ja muikunmätiä, sipulia ja smetanaa 
- Skagentartar 
- Savuporomoussea ja karpalocoulista 
- Piparjuuri-metsäsienisalaattia

Aika: Su 4.1. klo 11–18, ma 5.1. klo 11–23, ti 6.1. suljettu, ke 7.1. klo 11-24, to 8.1. klo 11-24
Läheisin teos: Torikorttelit, kolme teosta
Osoite: Pohjoisesplanadi 15
Verkkosivut: www.salutorget.fi

Salve

Ateneum-taidemenut HOK-Elannon ravintoloissa ja Sibelius ja taiteen maailma -näyttely Ateneumissa 22.3.2015 saakka. Jokaisella ravintolalla on oma, Sibeliuksen taiteesta inspiraationsa saanut menu. Menuun kuuluu pääsylippu taidenäyttelyyn. Lipun voi myös noutaa taidemenuravintolasta ennakkoon, kun pöytävaraus on tehty. Lisätiedot ja menut: www.taidemenu.fi

Taidemenu Salvessa 29 €

Alkuruoka
Metsäsienikeittoa, vaahdotettua smetanaa ja timjamia

Pääruoka
Salvessa savustetut silakat, perunamuhennosta ja kermaviili-tillikastiketta
tai
Paahdettua villisikaa, sinappi-kermakastiketta ja ryytimaan juurekset

Aika: Su 4.1. 10-23, ma-to 5.-8.1. klo 10-24
Läheisin teos: Unikuvia, Annantalo
Osoite: Hietalahdenranta 11
Verkkosivut: www.ravintolasalve.fi

Sanomakahvila

Kaakao kermavaahdon kera ja korvapuusti 6,50 €
Kasvisfoccaccia ja sitruuna-Novelle (0,5l) 9 €
Katkarapuleipä ja sitruuna-Novelle (0,5l) 9 €

Aika: Su 4.1. 17–22, ma 5.1. 8.30–22, ti 6.1. 17–22, ke 7.1. 8.30–22, to 8.1. 8.30–22
Läheisin teos: Enimmäkseen hyvä näkyvyys, Sanomatalon Mediatori
Osoite: Töölönlahdenkatu 2
Verkkosivut: Sanomakahvila

Story

Borsch-keitto 9,50 €
Borsch-keitto ja itsetehty inkiväärijuoma 13,50 € 

Keiton kanssa tarjotaan oman leipomon vastaleivottua leipää. Tarjolla myös lounasta sekä oman leipomon suolaista ja makeaa.

Aika: Ma 5.1. – to 8.1. klo 8-18
Läheisin teos: Torikorttelit, kolme teosta
Osoite: Vanha kauppahalli, Eteläranta
Verkkosivut: http://restaurantstory.fi

Sunn

Vuoden 2015 paras keitto on Sunnin Lux-borsch!


Kasvisborsch-keittoa  
Punajuurta, kaalia ja smetanaa 12,40 € (normaalisti 15,50 €)

Lisäksi myös juomatarjous, jotka voit tsekata paikan päällä!

Aika: su klo 10-22, ma-ti klo 11-22, ke-to klo 11-23

Läheisin teos: Torikorttelit, Senaatintori ja Tuomiokirkko

Osoite: Aleksanterinkatu 26

Verkkosivut: http://ravintolasunn.fi