Tuomiokirkko / Miika Riikonen: Nikolainkirkko

Tuomiokirkko
Miika Riikonen: Nikolainkirkko

Vuonna 2015 37 vuotta täyttävän Miika Riikosen valoinstallaatio on hatunnosto 163 vuotta täyttävälle Helsingin tuomiokirkolle ja onnentoivotus 80 vuotta täyttävälle säveltäjälle Aulis Salliselle. 

Nikolainkirkko on poikkeuksellinen antispektaakkeli. Teos ei pyri tekemään monumentista vieläkin suurempaa, vaan tuo esiin Tuomiokirkon ainutlaatuisen ja monimuotoisen arkkitehtuurin. Riikonen  nostaa valolla esille yksityiskohtia, jotka eivät kuulu alkuperäiseen Carl Ludvig Engelin suunnitelmaan.

Tilausteos pyrkii tuomaan esiin Tuomiokirkon monimuotoisuuden ja sen arkkitehtuurin. Riikonen on ollut mukana toteuttamassa erilaisia versioita Tuomiokirkon valaisusta, ja haluaa nyt esittää oman versionsa siitä. Teoksen kesto on noin kuusi minuuttia.

Valoinstallaatio: Miika Riikonen
Tuomiokirkko: Arkkitehti Carl Ludvig Engel, loppuun saattanut Ernst Bernhard Lohrmann
Musiikki: Aulis Sallinen – Metamorfora Op. 34, esittäjinä Ilkka Paananen ja Saara Hakkila

Valokuvat: Jussi Ratilainen

Esitysaika: Joka päivä klo 17-22

Miika Riikonen on helsinkiläinen, uransa 90-luvun lopussa Jyväskylässä aloittanut valo- ja videosuunnittelija. Riikonen on tehnyt valo- ja videotöitä bändeille, festivaaleille, televisioon, yritystapahtumiin, oopperaan, tanssiin ja teatteriin. Teatteritaiteen kandidaatiksi Riikonen valmistui Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun valo- ja äänisuunnittelun laitokselta vuonna 2012. 

Takaisin ylös