Annantalo
Useita tekijöitä: Unikuvia

Osoite: Annankatu 30. VIIMEISTÄ PÄIVÄÄ keskiviikkona 7.1!

Lux Helsingin ajan Annantalon julkisivun suuret ikkunat ovat kaupunkilaisten käytössä. Ikkunoihin heijastetaan piirtoheittimillä unikuvia ja tarinoita, joita yleisö voi tulla katsomaan tai tekemään itse. Myös pihamaalla olevaan Taikalyhtyyn tuunataan uusi ilme. Työskentelyä ohjaavat Annantalon taiteilijaopettajat ja se sopii kaikenikäisille.

Annantalon kahvila on avoinna Lux Helsingin ajan. 

Annantalossa järjestetään tapahtuman aikana 4.-7.1. työpajoja - lue lisää alempaa tai lataa esite (pdf).


Kuvat: Jussi Ratilainen

Esitysaika: Huom! Vain 4.-7.1. klo 17-22

 

Unikuvia-työpajat 4.–7.1.2015 klo 17-22

PELIHUONE, tanssiluokka, 1.krs

Pelihuoneessa pääsee pelaamaan Unen symbolit -muistipeliä sekä Piirrä ja arvaa -peliä piirtoheittimen avulla.  Lisäksi huoneessa voi tulkita ystävän unta puhelinmajoissa ja tehdä oman unikortin kotiin vietäväksi.

Ohjaajana Elina Rantasuo

MARMORIVALOA JA VESIHELMIÄ, tekstiililuokka, 1. krs

Työpajassa haltioidutaan valoa maalaamalla ja marmoroimalla paperia sekä lämpimiä vesihelmiä näpelöimällä rentouttavassa ambient-tunnelmassa.

Ohjaajana Simo Koivunen

UNIOLENTOJA, juhlasali, 1. krs

Uniolennot valmistetaan mielikuvituksesta ja valolla leikkivistä materiaaleista. Juhlasalissa testataan, miltä uniolentojen varjokuvat näyttävät. Työpajassa valmistuneet uniolennot viedään etupihan Taikalyhtyyn, jossa ne pääsevät kaupunkilaisten ihailtaviksi.

Ohjaajana Sofia Palillo

UNIVALOA – VALOMAALAUKSIA, valokuvaluokka, 2. krs

Univaloa-työpajassa kaupunkilaiset pääsevät kokeilemaan valomaalausta erivärisillä lampuilla hämärässä tilassa, rennon musiikin siivittämänä. Työskentely tapahtuu 2–6 hengen ryhmissä. Työpajaan voi saapua myös yksin. Unenomaiset valomaalauskuvat heijastetaan Annantalon julkisivun ikkunoihin.

Ohjaajana Tekla Pohjolainen

UNTA VAIN – YHTEISÖLLINEN TILATEOS, teatteriluokka, 2. krs

Taskulampun valossa ja Antti Lippon luomassa äänimaailmassa voit tutkia tanssivin askelin Sonja Salomäen ja Venla Martikaisen teosta Loistava ylhäisyys sekä Venla Martikaisen ja Miila Vainion työtä Hovi. Työt on tehty Saintex Oy:n heijastinjäte-materiaalista.

ANIMAAKARIT – toiminnallinen animaationäyttely & animaatiostudio, 2. krs

Perheet ovat tervetulleita animaatiostudioon, jossa kuvauskalusto ja tietokoneet odottavat animaakareita. Työpajassa pääset kokeilemaan animaation tekemistä stop-motion-tekniikalla. Käytettävissä on erilaisia materiaaleja, mm. hiekkaa, muovailuvahaa, paperia ja esineitä, jotka herätämme henkiin animaation keinoin. Äänilaatikosta etsimme teokseen sopivat äänet.  

Ohjaajina Veikko Björk ja Kati Karvonen

Takaisin ylös