Rautatieasema, Postihalli
Antonin Fourneau: Water Light Graffiti

Water Light Graffiti on teos, jonka toteutumiseen tarvitaan yleisön apua. Tuhansien led-valojen muodostama pinta herää eloon, kun se on kosketuksissa veden kanssa. "Vesivalograffitin" voi luoda esimerkiksi siveltimellä tai omilla sormilla. Kuka tahansa voi osallistua teoksen toteuttamiseen. Teoksessa yhdistyvät teknologia, interaktiivisuus ja katutaide.

Water Light Graffiti on vieraillut tapahtumissa ympäri maailmaa ja se on nähty muun muassa Hollannin Eindhovenin Glow-valotapahtumassa, Ranskan Lyonin Fête des Lumières -valotapahtumassa sekä New York Design Weekillä Yhdysvalloissa.

Teoksen yhteistyökumppani on Raha-automaattiyhdistys RAY. Teosta tukee Ranskan instituutti Suomessa.

Teoksella nähdään joka päivä graffitimaalauksen kovia nimiä - lue lisää uutisesta.

Kuvat: Jussi Ratilainen

Ranskalainen Antonin Fourneau työskentelee interaktiivisen taiteen ja populaarikulttuurin parissa ja tutkii erityisesti luovaa vuorovaikutusta suurissa ihmisryhmissä. Fourneau on työskennellyt Espanjassa ja Japanissa sekä osallistunut lukuisiin digitaalisen taiteen näyttelyihin. Hän toimii tällä hetkenä digitaalisten taiteiden professorina Pariisin ENSAD-taidekorkeakoulussa ja vierailee luennoimassa ympäri maailmaa.

Takaisin ylös