Finlandia-talo
Lighting Design Collective Helsinki: Anonymous

"On the Internet, nobody knows you’re a dog."
Steiner 1993

Valkoinen kuutio on ilmestynyt Finlandia-talon eteen. Sen sisällä on mikrofoni. Lava on avoin mielipiteille, vitsille, laululle. Aikaa on kolme minuuttia. Ei valvontaa, ei sensuuria, ei henkilöllisyyksiä.

Anonymous muuttaa Finlandia-talon viestinnän välineeksi. Valoteos tarjoaa katsojalle mahdollisuuden esittää oma, näennäisesti näkymätön ja anonyymi, mielipiteensä. Teos visualisoi puhujan äänen ja liikkeen valoilmaisun keinoin: näin muodostuvat abstraktit valon liikkeet heijastetaan Finlandia-talon julkisivuun. Valo ei paljasta, kuka kuution sisällä on.

Kuva: Jussi Ratilainen

Esitysaika: Joka päivä klo 17-22

Lighting Design Collective Helsinki on pysyviin arkkitehtonisiin kohteisiin erikoistunut suunnittelutoimisto, jonka pääasiallinen materiaali on valo.

Tapio Rosenius on Oulusta lähtöisin oleva valaistussuunnittelija ja valotaiteilija, jonka töitä on toteutettu yli kahteenkymmeneen eri maahan Euroopassa, Aasiassa, Lähi-idässä ja Afrikassa. Rosenius on saanut kymmeniä kansainvälisiä̈ valo- ja taidealan palkintoja.

Jari Vuorinen on helsinkiläinen valaistussuunnittelija, jolla on yli kymmenen vuoden kokemus arkkitehtuuri- ja elokuvavalaisusta. Vuorisen kokonaisvaltainen metodologia pyrkii tuomaan valon avulla esiin tilan luonteen ja hierarkian.

Takaisin ylös